Seriale în care femeile fac legea

În rândurile ce urmează, vei descoperi seriale de top care aduc în prim-plan femei memorabile, fiecare având propria sa poveste de spus, lupte de dus și lecții de împărtășit.

Fie că sunt regine, detectivi, medici sau supraviețuitoare în lumi distopice, aceste personaje sunt garantate să te țină lipită de ecran și, poate, să-ți schimbe puțin perspectiva despre lumea înconjurătoare.

The Crown

Explorând viața reginei Elisabeta a II-a, de la tinerețea sa timpurie până la rolul său actual, „The Crown” este un amestec captivant de dramă istorică și studiu de personaj profund. Fiecare sezon aduce noi provocări și introspecții în viața reginei, oferind o fereastră fascinantă în dinamica puterii și responsabilității.

Killing Eve

Un thriller psihologic plin de tensiune, „Killing Eve” urmărește un joc captivant de-a șoarecele și pisica între Eve Polastri, o angajată a serviciilor de securitate, și Villanelle, o asasină psihopatică. Relația lor complexă se dezvoltă într-un mod periculos și incitant, transformând fiecare episod într-o experiență unică.

The Handmaid’s Tale

Bazat pe romanul lui Margaret Atwood, acest serial distopic urmărește povestea lui June Osborne, o femeie forțată să trăiască ca o sclavă de reproducere în societatea opresivă a Republicii Gilead. Lupta ei pentru libertate și dreptate este profundă și emoționantă, evidențiind rezistența umană în fața tiraniei.

Fleabag

Creat și interpretat de Phoebe Waller-Bridge, „Fleabag” este un portret sincer și adesea hilar al unei femei moderne care se confruntă cu problemele vieții și ale iubirii în Londra contemporană. Personajul principal este deosebit de carismatic, vulnerabil și plin de spirit, făcând fiecare episod memorabil și profund personal.

Big Little Lies

Această dramă misterioasă împletește viețile unor femei din Monterey, California, care se confruntă cu secrete întunecate în spatele fațadelor lor aparent perfecte. Seria este o explorare a prieteniei, trădării și a puterii dinamicii feminine, cu performanțe remarcabile de la un ansamblu stelar.

Queen Sugar

Acest serial dramatizat explorează viața și luptele a trei frați care moștenesc o plantație de trestie de zahăr de 800 de acri în Louisiana. Focalizat în special pe Charley Bordelon, o femeie puternică și dedicată, „Queen Sugar” aduce în discuție teme de rasă, clasă și dreptate în America modernă.

Scandal

„Scandal” este povestea Oliviei Pope, o femeie care conduce o firmă de management al crizelor, protejând și apărând publicul și imaginile elitei politice. Inteligența și complexitatea personajului Olivia sunt în centrul acestei drame captivante.

Grey’s Anatomy

Acest serial medical de lungă durată urmărește viața și cariera chirurgului Meredith Grey, de la stagiara la poziția de chirurg de top. Poveștile personale și profesionale se împletesc pentru a crea un portret emoționant al vieții în spital.

Orphan Black

„Orphan Black” urmărește povestea fascinantă a clonei Sarah Manning și a suratelor sale, explorând probleme complexe legate de identitate, libertate personală și implicațiile etice ale clonării. Performanța multiplă a Tatianei Maslany este remarcabilă.

Homeland

„Homeland” urmărește povestea lui Carrie Mathison, un ofițer CIA cu tulburare bipolară, în timp ce navighează prin complexitățile luptei împotriva terorismului. Serialul este intens, provocator și plin de momente de tensiune dramatică.

Tu ce seriale cu femei în rol principal ne recomanzi?

P.S. între timp a apărut pe Daya.ro și o listă de filme care au în rol principal personaje feminine și poate fi găsită aici.

Lasă un comentariu