Modelele anului în materie de unghii cu gel

Manichiura cu gel a devenit o alegere populară pentru femeile care își doresc unghii lungi, rezistente și frumoase. În ultima perioadă, pe rețelele de socializare și în saloanele de înfrumusețare au apărut numeroase modele noi și creative. Iată o analiză a celor mai recente tendințe, completată cu exemple vizuale care te pot inspira.

Modele noi de unghii cu gel

Anul acesta, tendințele în manichiura cu gel variază de la modele simple și elegante până la creații elaborate și pline de culoare. Dacă ești în căutarea inspirației pentru următoarea ta vizită la salon, iată câteva dintre cele mai populare stiluri:

Modelele anului în materie de unghii cu gel
  1. Unghii cu gel negre: Aceasta este o alegere perfectă pentru o manichiură sofisticată și versatilă, potrivită atât pentru evenimente formale, cât și pentru ziua de zi.
  2. Modele de unghii cu gel albe: Un alt trend popular este manichiura cu gel alb, care oferă un look curat și rafinat.
  3. Unghii cu gel transparente: Pentru un efect subtil și elegant, unghiile cu gel transparent sunt o alegere excelentă.
  4. Unghii cu gel de vară: Modelele cu tematică estivală, pline de culori vibrante și modele florale sau marine, sunt foarte căutate în sezonul cald.
  5. Unghii cu gel simple: Dacă preferi un look minimalist, poți alege unghii cu gel în nuanțe pastelate sau cu un design simplu.

Inspirație vizuală pentru unghii cu gel

Pentru a-ți face o idee mai clară despre aceste tendințe, Pinterest este o resursă foarte bună. Vei găsi multe imagini care îți pot oferi inspirație, de la modele realizate profesional în saloane, până la unghii frumoase făcute acasă.

Indiferent dacă preferi un look îndrăzneț sau unul subtil, există o multitudine de opțiuni din care poți alege pentru manichiura ta cu gel. Nu ezita să experimentezi cu diferite culori și modele pentru a-ți exprima personalitatea prin unghii!

Dacă ești curioasă care este mai exact procesul de creare și aplicare al unghiilor cu gel, ți-am pregătit și un scurt ghid.

Compoziție și procesul de aplicare al unghiilor cu gel

Unghiile cu gel sunt realizate dintr-un polimer acrilic pre-polimerizat care se întărește sub efectul unei lămpi UV sau LED. Procesul de aplicare începe cu pregătirea unghiei naturale, care include împingerea cuticulelor, pilirea și curățarea suprafeței unghiei. Aceasta este o etapă esențială pentru a asigura aderența gelului.

După pregătire, se aplică un strat de bază care se întărește sub lampa UV pentru câteva secunde. Urmează aplicarea gelului propriu-zis, care poate fi într-o varietate de culori sau transparent. Gelul se modelează pentru a obține forma și lungimea dorită, fiecare strat fiind întărit sub lampa UV. Procesul se încheie cu un strat de finisaj, care conferă luciu și rezistență manichiurii.

Este important de menționat că unghiile cu gel necesită întreținere la fiecare 2-3 săptămâni, deoarece unghia naturală continuă să crească, iar gelul poate să se deterioreze în timp. Îndepărtarea gelului trebuie făcută în mod profesional pentru a evita deteriorarea unghiei naturale, implicând înmuierea gelului într-o soluție specială și îndepărtarea atentă a materialului.

Lasă un comentariu