Filme în care femeile fac legea

De la drame la comedii și acțiune, am ales o serie de filme care au pus în centrul atenției personaje feminine. Iată cum arată această listă:

1. Alien (1979) – Ripley, interpretată de Sigourney Weaver

„Alien” este nu doar un film seminal în genul science fiction și horror, ci și o piatră de hotar în reprezentarea femeilor în cinema. Ripley, jucată de Sigourney Weaver, rămâne una dintre cele mai puternice și bine realizate personaje feminine, demonstrând curaj și determinare în fața pericolului.

2. Erin Brockovich (2000) – Erin Brockovich, interpretată de Julia Roberts

Bazat pe o poveste reală, acest film îi aduce în prim plan pe Julia Roberts în rolul Erin Brockovich, o asistentă juridică fără studii formale care ajută la câștigarea unui proces major împotriva unei companii de utilități care poluează apa. Roberts oferă o interpretare autentică și puternică, care i-a adus și un Oscar.

3. La La Land (2016) – Mia, interpretată de Emma Stone

În acest musical modern, Emma Stone joacă rolul Miei, o tânără actriță care încearcă să-și facă loc în industria de divertisment din Los Angeles. Povestea ei de dragoste cu un muzician este însoțită de numeroase momente de introspecție despre sacrificiu și succes.

4. Hidden Figures (2016) – Katherine Johnson, Dorothy Vaughan și Mary Jackson

„Hidden Figures” este povestea adevărată și inspirațională a trei femei afro-americane care au jucat roluri cruciale în programul spațial american. Filmul evidențiază luptele lor împotriva discriminării rasiale și de gen în anii ’60.

5. Mad Max: Fury Road (2015) – Furiosa, interpretată de Charlize Theron

Într-o lume post-apocaliptică, Furiosa, interpretată de Charlize Theron, devine figura centrală într-o rebeliune împotriva unui tiran. Furiosa este o eroină complexă și puternică, care redefinește genul de acțiune.

6. The Hunger Games (2012) – Katniss Everdeen, interpretată de Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence o aduce la viață pe Katniss Everdeen în această adaptare a seriei de cărți populare. Personajul său devine simbolul revoltei într-o societate distopică.

7. Wonder Woman (2017) – Diana, interpretată de Gal Gadot

Gal Gadot își asumă rolul iconic al Dianei, prințesa amazoniană care devine eroina Wonder Woman. Filmul este un triumf pentru eroinele de acțiune și a fost lăudat pentru abordarea sa proaspătă și empatică.

8. Carol (2015) – Carol Aird, interpretată de Cate Blanchett

„Carol” este o poveste de dragoste emoționantă și vizuală între două femei în New York-ul anilor ’50, cu Cate Blanchett în rolul unei femei care își asumă identitatea sexuală împotriva convențiilor sociale.

9. The Girl with the Dragon Tattoo (2011) – Lisbeth Salander, interpretată de Rooney Mara

Lisbeth Salander, un personaj profund complex și enigmatic, este în centrul acestei serii de thrillere, unde își folosește abilitățile de hacker pentru a rezolva crime.

10. Black Swan (2010) – Nina, interpretată de Natalie Portman

Natalie Portman oferă o interpretare intensă și memorabilă în „Black Swan”, unde joacă rolul unei balerine obsedate de perfecțiune, într-o poveste despre rivalitate, nebunie și transformare personală.

Dacă această listă n-a fost de ajuns, avem și recomandări de seriale cu personaje feminine în rol principal.

Lasă un comentariu