Cum să cureți o geantă din piele întoarsă

Pielea întoarsă, cunoscută și sub denumirea de piele nubuc, este un material delicat și elegant, folosit adesea în confecționarea genților de mână. Cu toate acestea, acest tip de piele poate fi dificil de întreținut datorită sensibilității sale la pete și apă. Îți voi prezenta mai jos câteva sfaturi eficiente pentru curățarea și întreținerea genții tale din piele întoarsă.

Materiale necesare

Înainte de a începe procesul de curățare, asigură-te că ai următoarele materiale:

  • O perie specială pentru piele întoarsă
  • O gumă de șters specială pentru piele nubuc
  • Un spray protector pentru piele întoarsă
  • O cârpă curată și uscată

Pasul 1: Îndepărtează murdăria superficială

Folosește peria pentru piele întoarsă pentru a îndepărta murdăria de pe suprafața genții. Periază delicat, într-o singură direcție, pentru a evita deteriorarea fibrelor. Acest pas este important pentru a preveni încorporarea murdăriei în piele în timpul curățării umede.

Pasul 2: Tratează petele

Dacă geanta are pete uscate, folosește o gumă de șters pentru piele întoarsă. Frecă ușor pata cu guma până când începe să se estompeze. Pentru petele umede sau grase, este recomandat să lași geanta să se usuce complet înainte de a încerca să le tratezi. Pielea întoarsă poate deveni mai întunecată când este udă, dar ar trebui să revină la culoarea normală după uscare.

Pasul 3: Aplică un spray protector

După ce ai curățat geanta și te-ai asigurat că este complet uscată, aplică un strat de spray protector. Acesta va ajuta la respingerea apei și a murdăriei în viitor. Asigură-te că spray-ul este destinat special pentru piele întoarsă și urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru a evita supra-aplicarea.

Sfaturi suplimentare

  1. Evită expunerea la lichide: Pielea întoarsă este extrem de sensibilă la apă. Încearcă să eviți utilizarea genții în condiții de ploaie sau în medii umede.
  2. Depozitarea corectă: Când nu folosești geanta, păstrează-o într-o husă de pânză pentru a o proteja de praf și alte impurități.
  3. Evită produsele chimice agresive: Nu folosi soluții de curățare care nu sunt destinate explicit pielii întoarse, deoarece acestea pot deteriora materialul.

Lasă un comentariu