Compania de teatru D'AYA

Compania de teatru "D'AYA"
Stagiune manifest: 2009-2010
10 ani de ... D'AYA

Motto: "Arta este facuta pentru cei care se simt nenorociti fara ea"


Cine suntem?
Suntem o companie independenta de teatru, profesionista care produce spectacole cu atitudine teatrala, spectacole alternativa!

Compania de Teatru "D'AYA" s-a infiintat in 1999 la initiativa unui grup de studenti si absolventi ai U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" Bucuresti, coordonat de Chris Simion.
Debutul a avut loc pe scena Teatrului de Comedie cu piesa "Copilul divin" dupa romanul scriitorului Pascal Bruckner.

Presedinte onorific: PASCAL BRUCKNER (scriitor francez contemporan, autor al unor importante carti de eseuri si proza printre care amintim "Luni de fiere", "Hotii de frumusete", " Noua dezordine amoroasa"," Copilul Divin" si altele)
Presedinte: CHRIS SIMION (regizor / scriitor)
Vicepresedinte: GABRIEL FĂTU (actor)

Premii D'AYA:
 • 2008 - "Premiul pentru regie" acordat de Revista V.I.P. in Gala V.I.P. pentru spectacolul "SI CAII SE IMPUSCA, NU-I ASA?" - regia Chris Simion.
 • 2006 - "Premiul de Excelenta" acordat de Agentia Nationala Antidrog si Guvernul Romaniei in Gala Antidrog pentru spectacolul HELL - regia Chris Simion.
 • 2005 - Premiul pentru Regie acordat de catre Excelenta Sa, domnul Ajai Malhotra Ambasadorul Indiei la Bucuresti in cadrul Premiilor Ambasadei Indiei la Bucuresti.
 • 2003 - "Premiul pentru Regie" obtinut de Chris Simion la GALA Tinerilor Artisti, Teatrul National Bucuresti. Organizatori: Ministerul Educatiei si Cercetarii si Fundatia Amfiteatru.
 • 2000 - "Premiul pentru cel mai bun actor" in cadrul Festivalului International de Teatru Experimental Cairo cu spectacolul "Calator in noapte" de Salah Abd El Sabour. Rolul calatorului a fost interpretat de Gabriel Fatu.
 • 2000 - "Premiul Presei" in Festivalul de teatru "Momenti", Italia pentru spectacolul "Copilul divin" de Pascal Bruckner.
 • 1999 - "Premiul de popularitate" - din partea publicului si a mass-mediei ca participant unic al Romaniei in Festivalul International de Teatru Experimental Cairo cu spectacolul Copilul divin de Pascal Bruckner. Festivalul este recunoscut ca fiind cel mai important festival de teatru experimental din lume.


Scop D'AYA:
 • atragerea unor actori cu nume si experienta in realizarea unor spectacole independente de inalta tinuta artistica, alaturi de tineri artisti talentati care sunt interesati de promovarea teatrului contemporan de valoare.
 • promovarea teatrului contemporan si a regiei moderne atat in tara, cat si in strainatate.
 • realizarea unor evenimente culturale cu caracter social si educativ.
 • folosirea spatiilor neconventionale pentru realizarea unor evenimente teatrale de marca.
  ©2004-2018 D'AYA