Compania de teatru D'AYA

Reprezentatii

Scaunele

 

A fost in stagiunea 2004 - 2009

SCAUNELE

dupa Eugene Ionesco

cu:

Adriana TRANDAFIR – Batrana

Ioana MARCHIDAN – Batranul

Gabriel FATU – Oratorul

Scenografia: DOINA LEVINTZA
Regia: CHRIS SIMION


Spectacolul “Scaunele“ a fost selectat din 68 de spectacole din Europa de catre Ambasada Frantei in Martie 2004 sa fie prezentat in Luna Francofoniei din India si a fost jucat in franceza in 8 orase printre care amintim New Delhi, Calcutta, Bombay etc.

In septembrie 2004 spectacolul a reprezentat Romania in Festivalul International de Teatru Experimental de la Cairo, unde actorul Gabriel Fatu a obtinut “Premiu pentru cel mai bun actor” iar in octombrie piesa a fost gazduita pentru o stagiune de catre Teatrul National Bucuresti.

In 2006 spectacolul a reprezentat Romania in Francofonie la Vatican, Lisabona, Australia (Canberra si Sydney) si Aman si a obtinut « Premiul pentru cel mai bun spectacol » acordat de Alliance Francaise.

Este un spectacol – “performanta pentru actori si curajos pentru regizor, o viziune noua, originala, neobisnuita” cum afirma regizoarea Catalina Buzoianu.

Viziunea regizorala a lui Chris Simion sparge canoanele unui spectacol clasic, incercand printr-o rezolvare scenica moderna sa propuna un spectacol viu, dinamic, reformator. Este un spectacol de regie, lucrat in principal pe imagine renuntand la indicatiile de decor oferite de autor, punand accent in primul rand pe expresivitatea corporala a actorilor, coregrafie, pantomima.

Matei Visniec(dramaturg) - Este un spectacol foarte bine construit, cu o descifrare a textului noua si cu o propunere regizorala inedita.

John Elsom (critic de teatru- Londra)- Ideea Oratorului care controleaza destinele celor doi batrani este originala.Nu am mai vazut-o propusa de nici un regizor. Iar folosirea marionetelor si a pantomimei ca modalitati de expresivitate scenica este fantastica.Cu atat mai mult cu cat este o cheie in care absurdul lui Ionesco se justifica perfect.Sunt convins ca lui Ionesco i-ar fi placut.

Maia Morgenstern (actrita) - Este un spectacolul exact in spiritul lui si in cheia comicului lui onesco. Desi realizat modern, fara sa se respecte indicatiile autorului, cei care au lucrat la acest spectacol au prins exact umorul dramaturgului. Sunt invidioasa ca nu joc in spectacolul asta.

Durata : 1h


  ©2004-2018 D'AYA