Compania de teatru D'AYA

Reprezentatii

HELL. CE CAUT EU AICI?
 

Dramatizarea și regia: Chris SIMION

Distribuție:
Antoaneta Cojocaru - Hell
Mihai Smarandache - Andrea
Ioana Ginghina - Sibylle
Ana Covalciuc - Chloe
Dan Rădulescu - Vittorio


Spectacolul "Ce caut eu aici?", în regia lui Chris Simion, care se joacă la Godot, este o poveste de viaţă atât de reală încât râul realităţii tale se varsă în fluviul realităţii personajelor. Nu mai poţi vedea doar ceea ce-ţi place. Nu mai poţi auzi doar ceea ce vrei să auzi. Un ceva, un ritm ieşit dintr-o cadenţă impusă te trage de mânecă şi strigă la tine să ţii cont de el. O sete de nepotolit te îndeamnă să scomoneşti pământul fiinţei tale în căutarea a ceva care să o potolească de-a lungul spectacolului. O sete de viaţă adevărată, departe de turmă, departe de adevărul personajelor.

Actorii din distribuţie fac parte dintr-o generaţie a performanţei, care iese din tipare, o generaţie care gândeşte în afara cutiei. Ei sunt Antoaneta Cojocaru, Ioana Ginghina, Mihai Smarandache, Ana Covalciuc şi Dan Rădulescu. "Ce caut eu aici?" în regia lui Chris Simion, nu este un spectacol, este o experienţă.

Spectacolul "Ce caut eu aici?" te bagă în seamă direct, adresându-ţi-se fără menajamente. Te tulbură, îţi cotrobăie prin toate ungherele pe unde ai uitat să ştergi praful, îţi demolează castelele construite pe nisip pentru că pune în faţa unui mare adevăr: dacă nu eşti atent, oricând destinul personajelor poate fi al tău! În teatru, Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă. Spectacolele ei reprezintă provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatorii care îi prizează poveştile.

Printre spectacolele care i se joacă în prezent se numără: "Oscar și Tanti Roz", "Maitreyi", "Mecanica inimii", "Hoții de frumusețe", "Studii despre iubire", "Dragostea durează 3 ani" și altele. Chris Simion este cunoscută publicului și ca scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Printre cărțile ei de succes menționam "Ce ne spunem când nu ne vorbim" și "40 de zile" care au intrat deja în categoria best seller. Semnătura ei garantează că ești invitat nu numai la un simplu spectacol de teatru, ci la o experiență.

Concept regizoral

• un spectacol de teatru modern
• mijloace scenice: cuvânt, artă video, coregrafie, muzică
• scopul acestui spectacol nu este să-ți placă. Ci să te miște!
• durată: 1h 30 min

PREMIUL DE EXCELENȚĂ oferit de Agenția Națională ANTIDROG în GALA Partenerilor Antidrog, 2 decembrie 2006, Ateneul Român.

«În ziua de astăzi... până să reușești să scoti un spectacol bun...trebuie să te chinui să găsești un titlu bun. Chiar dacă uneori titlul nu are nicio legătură cu piesa. Căci oricât de bun este spectacolul...un titlu prost are mari șanse să-l omoare. Așa m-am hotărât să schimb titlul unui spectacol la care țin maxim și pe care îl consider necesar. Se numea "Hell" (pentru că așa se cheamă romanul după care am facut piesa). Nu este un spectacol religios și nu are nicio legătură cu "iad"-ul biblic.

CE CAUT EU AICI? e una din replicile cheie ale spectacolului și una din problemele de bază ale personajelor. Acum sper să aveți curaj să veniți să vedeți acest spectacol.»
– Chris Simion, regizor.

Durată: 1h 30m


  ©2004-2018 D'AYA